Dekorasyon Fikirleri, Dekorasyon Tavsiyeleri

İşitme Kaybı Olan İnsanlar İçin Mimari: 6 Tasarım İpucu

İşitme Kaybı Olan İnsanlar İçin Mimari

Çoğumuzun inandığının aksine, işitme kaybı her zaman doğuştan değildir, er yada geç yaş ilerledikçe hepimizde ortaya çıkacak sağlık sorunlarından yalnızca bir tanesi. Hometsy ekibi olarak mimarinin herşeyden önce insan için olduğunun farkındayız dolayısıyla siz dostlarımıza yaşam alanlarınıza değer katarken aynı zamanda hayatınızı kolaylaştıracak tavsiyeler vermeyi amaçlıyoruz. Hadi, birlikte İşitme Kaybı Olan İnsanlar İçin Mimari başlığı altında fikir yürütelim!

İşitme Kaybı Olan İnsanlar İçin Mimari İpuçları!

Dünya Sağlık Örgütü‘ne göre, 65 yaş üstü insanların neredeyse üçte biri işitme kaybı problemiyle yüzleşiyor. Yine de, belirli bir perspektiften bakmak gerekirse işitme kaybı, bir ‘engelli olmaktan ziyade’ daha çok ‘fark’ olarak düşünülebilir.

Yatak Odası Tasarımı Dekorasyon Paketi, hizmetimizi görüntülemek için tıklayınız.

İşitme engelli kişilerin mekansal talepleri, görme sorunu yaşayan dostlarımız, hareket kabiliyeti problemi yaşayan dostlarımız kadar acil ihtiyaçları olmasa da, işitme duyusunun azalması çevrenin belirli bir şekilde düzenlenmesini gerektirmektedir.

dekorasyon ile engelleri kaldırın

Bu problemi iç mekan tasarımı ile çözebilmek mümkün müdür?

İşitme Kaybı Olan İnsanlar İçin İç Mimari uygulamalarında, dikkate alınması gereken ilk konu kesinlikle mekandır. Ayrı mekanların gerektirdiği farklılıklardır: bir evin içini ve bir hastanenin içini tasarlamak, kullanıcılarının ihtiyaçlarından bağımsız olarak bile aynı şey değildir.

Sağlık Koşullarına Uygun Tasarımlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

  • Görünürlük ve iç tasarım
    • İşitme sorunu yaşayan kişiler iletişim kurmak, yazılı dili, yardımcı cihazları, işaret dilini kullanmak veya bazı durumlarda sözlü olarak konuşmak için farklı yöntemler kullanırlar. Engelli Amerikalılar topluluğunun yaptığı araştırmalara göre, ortalama olarak, konuşulan kelimelerin sadece üçte biri konuşma okuması (yani dudak okuması) ile anlaşılabilir. Bu nedenle, listelenen bu diğer yöntemlerle etkili iletişim için mekansal koşullar oluşturmak önemlidir, buda insanların birbirleriyle iletişim kuracakları zamanlarda rahatça, arada bir engel olmadan yüz yüze bakabilmeleri gerektiğini bize anlatıyor.

Akustik optimizasyonun sağlanması

  • Ortam ışığı, parlaklığı ve kullanılacak reflektörler
    • Tasarım dilinde sağlık sorunları söz konusu olunca, ışık sadece konforun değil, aynı zamanda iletişimin sağlanmasında da temel bir rol oynar. Cilt tonlarıyla kontrast oluşturan renkler, diğer insanların yüz ifadelerini ve el hareketlerini daha iyi algılamasına yardımcı olur. Doğal ve yapay aydınlatmanın net görüş sağlamak için yeterli olması, ancak parlamayı önlemek ve atmosferdeki ani değişikliklerden kaçınmak için süreklilik sağlaması gerekir. Pencereler, cam ve aynaların düzeni genel olarak doğal ve yapay ışıktan en iyi şekilde verim alınacak şekilde düzenlenmelidir. Bazı uzmanlar, doğal ışığın yeterli olmadığı ortamlarda ayna kullanarak ışığı yansıtmak bir nevi reflektör görevinde kullanılmasının doğru olduğunu söylemektedirler.
  • Akustik optimizasyonun sağlanması
    • Popüler inanışın aksine, gürültü – işitme kaybının ciddi bir nedeni olmasının yanı sıra – düşük işitme seviyesine sahip kişilerin sorun yaşayıp yaşamamaları için kritik bir faktördür. İç mekan koşullarını iyileştirmek için temel akustik prensiplerini yerine getirmek yeterlidir. İç mekan akustiğinin iyileştirilmesi, esas olarak çevredeki malzemelerin emilim seviyesini tanıyarak, gürültüyü, makineler veya hoparlörler gibi ses kaynaklarını doğru bir şekilde kullanarak ve her bir alanın kullanımına göre dağıtarak yankılanmayı azaltmaktan geçmektedir.
  • İnovatif malzemeler, materyaller
    • Tamamıyla bir çözüm elde etmek için, pazarda bulunabilecek spesifik çözümlerden bağımsız olarak, projenin temel maliyetini büyük ölçüde azaltacak basit çözümleri düşünmek ve uygulamak önemlidir. Bu basit çözümler, bir alandan diğerine geçen ses yoğunluğunu azaltmak için emici ve yansıtıcı malzemelerin özelliklerini göz önünde bulundurarak veya günlük kullanımdaki malzemelerin etkisini göz önünde bulundurarak ortaya çıkabilir: zeminlerde ve mobilyalarda aşırı parlak yüzeylerden veya malzemelerden kaçının. genellikle temas halinde gürültüye neden olur (mobilya taşırken) veya titreşimleri (yürürken yankılanan ahşap zeminler gibi) iletir.
Değerlendirme

İşitme Kaybı Olan İnsanlar İçin Mimari: 6 Tasarım İpucu” ile ilgili yorum;

  1. pifestes dedi ki:

    İşitme kaybı sorunu yaşayan birisi olarak bu tarz duyarlı bir paylaşım görmek beni çok memnun etti. Bu şekilde içeriklerinizin devamı gelmesi dileğiyle sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir